suomeksi in english

Terä-Asekeskus on hyvin palveleva ase-ja veitsiliike. Sivuillamme näkyvät tuotteet pyrimme pitämään varastossamme heti saatavilla.

Hankimme tilauksesta myös tuotteita joita valikoimissamme ei ole, tiedustelemalla saat meiltä käyvän hinnan ja toimitusajan.

Maksuvälineinä meillä käyvät Visa-, Visa Electron-, Eurocard- ja MasterCard-luottokortit , Osuuspankin, Nordean sekä Danske Bankin verkkopankkimaksut, Laskulla-osto, Osamaksulla-osto ja kotimaahan Bussiennakko.

Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimme.

TAK henkilökunta

Tiedotteita

X-Files - uskomaton juonenkäänne [21.2.2014]
Tapaus TERÄ-ASEkeskus on saanut taas uuden jopa edellisiä uskomattomamman käänteen. Jotta asian vakavuus tulee ilmi, pohjustamme tapahtumia hieman.

TERÄ-ASEkeskuksen asekirjanpito lienee Suomen eniten syynätyin koko maamme asealan historiassa. Jokelan ja Kauhajoen valitettavien tapahtumien johdosta on asekirjanpitomme ollut KRP:llä asti jopa kahdesti yli viikon päivät tarkastuksessa. Asekirjanpitomme on ollut aina moitteeton. Tietenkin myös jokavuotisten asetarkastusten yhteydessä on asekirjanpitomme käyty aina lävitse Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen toimesta, näissäkään tarkastuksissa ei ole ilmennyt huomautettavaa. Viime vuoden huhtikuun alussa jo pitkään valmisteltu TERÄ-ASEkeskuksen ase-elinkeinoluvan peruutus laitettiin täytäntöön. Järvenpään poliisilaitoksen edustajistoa oli liikkeessämme runsaasti, mm. useampi ylikonstaapeli ja konstaapeli, sekä Järvenpään pääpoliisilaitoksen aselupapuolen naisvirkailijoita kirjaamassa haltuun otettuja aseita. Aseet, patruunat, ruudit ja nallit lähtivät Järvenpään pääpoliisiaseman tiloihin. Asekirjanpitokin vietiin, ilmeisesti protokollan vaatimana, koska paperi itsessään ei luvanvaraista tavaraa ole.

Tammikuun 7. päivä 2014 saimme kutsun tulla Järvenpään poliisilaitokselle selvittämään muutamien aseiden kohtaloa, joidenka tiedot eivät syystä tai toisesta olleet vielä poliisin Luhti-aserekisteriin päivittyneet. Ihmettelimme pyyntöä henkilökohtaisesta läsnäolosta, varsinkin kun asekirjanpitomme oli edelleen Järvenpään pääpoliisilaitoksen tiloissa. Mielestämme Järvenpään pääpoliisilaitoksen ammattitaitoinen henkilökunta olisi varmasti itsekin osannut etsiä kyseessä olevat aseet sarjanumeroiden perusteella asekirjanpidostamme. Käsky oli kuitenkin käynyt. Paikanpäällä odotti vähintäänkin mielenkiintoinen tilanne. Asiaa hoitava ylikonstaapeli esitti tulosteen jo syyskuussa 2013 lähetetystä sähköpostista, jossa Poliisihallituksen Asehallinnon Ylitarkastaja Reima Pensala tiedustelee TERÄ-ASEkeskuksen nimissä olevien 16 eri aseen olinpaikkaa. Nämä valikoituneet 16 kappaletta aseita siis sellaisia, joidenka kohdalla Luhti-aserekisterissä TERÄ-ASEkeskus näkyy vielä aseen omistajana, mutta poliisi ei ole huhtikuussa suoritetussa elinkeinoluvan peruutuksessa näitä aseita haltuunsa saanut. Jo aseen mallinimen perusteella muistimme noin viiden eri yksilön kohtalon, myytyjä tai deaktivoituja jo aikaa sitten. Pyysimme saada asekirjanpitomme nähtäväksi, jotta voisimme etsiä ko. aseet sieltä ja näyttää näin mitä millekin aseelle on tapahtunut ja missä ne mahdollisesti ovat. Asekirjanpitoamme ei kuitenkaan löytynyt! Seuraavaksi alkoi kuumeinen etsintä, johon osallisena lienee ollut koko Järvenpään pääpoliisilaitoksen aseyksikkö, aina asepuolen naisvirkailijoita myöten. Poliisilaitoksen kaapit, pöytälaatikot ja aseidemme takavarikkotilat koluttiin lävitse. Lopulta eteemme tuotiin yksi mappi asekirjanpitoa, jossa oli alle 50 sivua täytettynä eli vain muutaman sadan aseen tiedot. Noin 7 vuotta asekirjanpitoa ja lähes 1300 aseen tiedot olivat siis ”kadonneet” kuin tuhka tuuleen Järvenpään pääpoliisilaitoksen tiloista. Ylitarkastaja Pensalan lähettämässä sähköpostiviestissä mainitut 16 asetta olivat kaikki sellaisia, joidenka tiedot olivat tuossa ”kadonneessa” asekirjanpidossa.

Emme siis voineet selvittää ko. aseiden olinpaikkoja tai nykyisiä omistajia, koska suurin osa asekirjanpidostamme, siis se mappi, jossa on noin lähes kaikki TERÄ-ASEkeskuksen historian myydyt aseet, oli ”kadonnut” Järvenpään Poliisilaitoksen tiloista. Olimme täysin tyrmistyneitä. Tiedustelimme, ketkä kaikki olivat käyneet tutkimassa asekirjanpitoamme tai oliko asekirjanpitoamme lähetetty esimerkiksi Keskusrikospoliisille tai Poliisihallitukselle tutkittavaksi. Asiaa hoitava ylikonstaapeli, joka muun muassa oli henkilökohtaisesti läsnä kun asekirjanpitomme huhtikuussa 2013 vietiin, ei osannut sanoa kellä kaikilla oli ollut pääsy asekirjanpitoomme! Asiaa hoitava ylikonstaapeli ei myöskään pystynyt varmistamaan, oliko asekirjanpitoamme liikuteltu Järvenpään Poliisilaitoksen tiloista esimerkiksi KRP:lle tai PoHa:an! Vieläkin erikoisemmaksi tapauksen tekee se, että jo alussa mainitsemassamme Ylitarkastaja Pensalan sähköpostiviestin loppuosassa, Ylitarkastaja Pensala tarjoaa Järvenpään pääpoliisilaitokselle ”operatiivista tietoa” siitä, missä nämä em. 16 asetta tällä hetkellä sijaitsevat. Tarjouksestaan huolimatta Ylitarkastaja Pensala ei ollut kuitenkaan jakanut tätä ”operatiivista tietoa” virkaveljilleen lähettämässään viestissä. Tietojemme mukaan tätä ”operatiivista tietoa” ei Poliisin organisaatiossa ole edelleenkään jaettu.

Luhti-aserekisteri on surullisen kuuluisa siitä, että aseiden tietojen muutokset päivittyvät sinne hitaasti ja jopa sattumanvaraisesti. Meidänkin yrityksemme kohdalla on aserekisterissä useita aseita, jotka eivät ole enää TERÄ-ASEkeskuksen omistuksessa, mutta joidenka myyntitietoja ei ole syystä tai toisesta rekisteriin kirjattu ja näin ollen ne näkyvät edelleen TERÄ-ASEkeskuksen omistamina. Ylitarkastaja Pensalan viestissä ei kuitenkaan luetella kaikkia niitä aseita, joita ei saatu viime vuoden huhtikuisessa elinkeinoluvan peruutuksessa poliisin haltuun ja jotka siis aserekisterissä näkyvät edelleen TERÄ-ASEkeskuksen omistamina. Jos Poliisi organisaationa todella haluaisi saada TERÄ-ASEkeskuksen Luhti-aserekisterin merkinnät ajan tasalle, eikö olisi ollut loogista pyytää meidät selvittämään kaikkien ”ei poliisin hallussa” -merkinnällä olevien aseiden kohtaloa? Kuitenkin Ylitarkastaja Pensalan viestiin on valikoitunut 16 tiettyä asetta. Järvenpään Poliisilaitoksen reagointiajan pituus Ylitarkastaja Pensalan viestiin on myös kummallisen pitkä. Ylitarkastaja Pensalan viesti on lähetetty viime vuoden syyskuun lopulla, mutta meihin yhteyttä otettiin vasta tämän vuoden tammikuun alussa. Ylitarkastaja Pensalan viestin päällä on siis ”istuttu” yli kolme kuukautta ennen kuin asiassa on alettu toimia.

Tuntuu lähes uskomattomalta tilanteelta, että Järvenpää pääpoliisilaitoksen tiloista voi ”kadota” niin poikkeuksellisen tärkeä asiakirja kuin asekirjanpitomme on, sillä tavoin ettei kukaan koko laitoksessa tiedä asiasta yhtään mitään. Annoimme tammikuussa Järvenpään pääpoliisilaitokselle viikon aikaa löytää asekirjanpitomme, toivoimme, että kyseessä olisi vain inhimillinen erehdys ja asekirjanpitomme löytyisi. Mitään ei ole kuitenkaan löytynyt. Kaikkien yli puolen toista vuoden käänteiden jälkeen, asekirjanpitomme katoaminen on meitä eniten tyrmistyttänyt tapahtuma. Lähes 1300 aseen tiedot ovat nyt teillä tietämättömillä, eikä se mielestämme ainakaan kirkasta virkavallan nykyistä mainetta. Mitään selitystä tapahtuneelle emme ole saaneet. Asianajajamme tekee asekirjanpidon katoamisesta tutkintapyynnön.


Starttiase ei ole Turun käräjäoikeuden mukaan luvanvarainen ampuma-ase [11.2.2014]
Olemme saaneet tietoomme tapauksen, jossa yksityishenkilö oli laukaissut starttiaseen tahallisesti toisen henkilön korvan juuressa riitatilanteessa. Tapaus on sattunut Turussa vuoden 2011 heinäkuussa, jolloin aselaki uudistuksen kohta helposta muunnettavuudesta on ollut jo voimassa. Starttiaseen laukaissutta henkilöä syytettiin seuraavista rikoksista: pahoinpitely, laiton uhkaus ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussa pito (julkisella alueella ilman hyväksyttävää syytä). Diaarinumerolla R 11/4397 käräjätuomari Nora Viikarin on tuominnut ko. henkilön syylliseksi kaikkiin edellä mainittuihin rikoksiin. Ko. henkilö EI saanut syytteitä tai tuomiota laittoman ampuma-aseen hallussapidosta tai ampuma-aserikoksesta, eikä teossa käytettyä starttiasetta tuomittu valtiolle menetettäväksi vaan syytetty sai starttiaseensa takaisin itselleen. Todisteita, jotka puoltavat kantaamme starttiaseiden lupavapaudesta on nyt siis kaksi Poliisin itsensä antamaa dokumenttia, nämä dokumentit löytyvät edellisistä tiedotteistamme sekä nyt myös käräjäoikeuden päätös, jossa "ampuma-asetta erehdyttävästi muistuttavaa" starttiasetta ei ole katsottu ampuma-aseeksi. Nämä dokumentit antavat mielestämme täyden vahvistuksen sille, ettei starttiaseita pidetä lain edessä luvanvaraisina ampuma-aseina. Tämä uusin Turun käräjäoikeuden päätös yhdistettynä aikaisempiin julkistettuihin dokumentteihin asettaa Poliisihallituksen väitteen siitä, että starttiaseet ovat olisivat heti aselain uudistuksen jälkeen kesäkuusta 2011 alkaen systemaattisesti rinnastettu luvanvaraisiksi ampuma-aseiksi, vieläkin epäuskottavampaan valoon. Joudumme kuitenkin toteamaan, ettemme voi edelleenkään myydä starttiaseita Poliisihallituksen kiellosta johtuen. Syytteistä yritystämme vastaan ei ole luovuttu. Avaa käräjäoikeuden tuomio tästä..


[näytä kaikki]

TERÄ-ASEkeskus tiedottaa

Poliisihallituksen Asehallintoyksikön Lupahallinnon toimista johtuen TERÄ-ASEkeskuksen myyntiä ja toimintaa on tietyiltä osin jouduttu pakon edessä muuttamaan. Olemme saaneet syytteen törkeästä ampuma-aserikoksesta, koska olemme myyneet ja maahantuoneet starttiaseita. Starttiase on äänimerkinantoon tarkoitettu väline, joka laukaisee kovan äänen päästävän paukkupatruunan. Starttiaseet ja paukkupatruunat ovat tähän asti olleet lupavapaita, mm. koiraharrastajien ahkerasti käyttämiä työvälineitä. Viime vuoden marraskuussa Poliisihallituksen Asehallintoyksikön Lupahallinnon päällikkö Mika Koponen ja Ylitarkastaja Reima Pensala ovat kuitenkin päättäneet, että kaikki starttiaseet merkkiin, malliin, valmistusmateriaaliin tai – tekniikkaan katsomatta ovat helposti ilman erityistietoja tai –taitoja muunnettavissa oikeita patruunoita täysin toimivasti ampuviksi ampuma-aseiksi. Täten siis kaikki starttiaseet Suomessa ovat Poliisihallituksen em. virkamiesten mielestä luvanvaraisia ampuma-aseita. Todellisuudessa myymiämme starttiaseita ei voi muuntaa eikä niistä voi helposti rakentaa toiselle vaaraa aiheuttavia tuliaseita. Mikäli tapauksemme etenisi syylliseen tuomioon käräjäoikeudessa, kaikki Suomessa starttiaseen omistavat ja/tai sellaista hallussa pitävät henkilöt syyllistyisivät sillä samaisella hetkellä luvattoman ampuma-aseen hallussa pitoon, eli ampuma-aserikokseen. Siirtymäaikaa starttiaseiden luvittamiseen tai luovuttamiseen poliisille ei ole annettu. RIISTA-lehden numerossa 3/2013 on julkaistu kattava artikkeli maamme ylimmän aselakiasioista päättävän elimen eli Poliisihallituksen toimista. Suosittelemme asiakkaitamme, sekä kaikkia metsästystä, ammuntaa tai aseiden keräilyä harrastavaa henkilöä lukemaan tämän artikkelin, sen kertoessa jotain syvästi hälyttävää niistä virkamiehistä, jotka päättävät koko Suomen aselainsäädännön tulevaisuudesta.

Klikkaa tästä RIISTA-lehden artikkeliin.

Visa Visa Electron MasterCard