suomeksi in english

Terä-Asekeskus on hyvin palveleva ase-ja veitsiliike. Sivuillamme näkyvät tuotteet pyrimme pitämään varastossamme heti saatavilla.

Hankimme tilauksesta myös tuotteita joita valikoimissamme ei ole, tiedustelemalla saat meiltä käyvän hinnan ja toimitusajan.

Maksuvälineinä meillä käyvät Visa-, Visa Electron-, Eurocard- ja MasterCard-luottokortit , Osuuspankin, Nordean sekä Danske Bankin verkkopankkimaksut, Laskulla-osto, Osamaksulla-osto ja kotimaahan Bussiennakko.

Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimme.

TAK henkilökunta

Tiedotteita

PoHa:n Ylitarkastaja Reima Pensala starttiasefarssista: ”En kommentoi” [1.7.2014]
Viimeisen kahden vuoden aikaisia mielikuvituksen rajoja venyttäviä Poliisihallituksen Asehallinnon toimia on referoitu uusimmassa ASE-lehdessä, numero 3/2014. Toimittaja Jussi Peltola on pureutunut kaasuaseisiin ja Poliisihallituksen yrityksin väännellä kaasuaseisiin liittyvää lainsäädäntöä omiin tarkoitusperiinsä. Toimittaja Mikko Niskasaari on kirjoittanut aina yhtä asiantuntevasti Poliisihallituksen vainonomaisesta toiminnasta tapaus Terä-Asekeskukseen liittyen. Starttiasefarssin keskiössä oleva Poliisihallituksen Ylitarkastaja Reima Pensala oli myös tavoitettu kommentoimaan hänen alulle panemiaan oikeusjuttuja ja Terä-Asekeskuksen kadonnutta kirjanpitoa, josta Ylitarkastaja Pensalalla on jo tunnetuksi tullutta ”operatiivista tietoa”. Valitettavasti maamme korkeimman Poliisiorganisaation elimen Ylitarkastaja ei saanut vastattua yhteenkään kysymykseen muuta kuin: ”En kommentoi”. Ylitarkastaja Pensalalla oli tuhannen taalan tilaisuus selittää suurelle yleisölle omia toimiaan, jotka monen ulkopuolisen silmissä näyttävät vähintäänkin käsittämättömiltä. Tätä hän ei tehnyt. Me sen sijaan jätämme tässä kommentoimatta oman mielipiteemme Poliisihallituksen Asehallinnon Ylitarkastajien toimista yritystämme kohtaan. ASE-lehden artikkelin pääset lukemaan tästä linkistä.


PoHa show jatkuu - RIISTA-lehden kattava artikkeli starttiaseajojahdista [30.4.2014]
TERÄ-ASEkeskukseen kohdistettu starttiaseista lähtenyt Poliisihallituksen orkestroima ajojahti jatkuu edelleen. Meno kovenee, taso laskee.

Kolmea eri toimijaa vastaan Turussa nostettiin syytteet starttiaseiden myynnistä ja maahantuonnista viime vuoden lopulla, kyseessä näytti selkeästi olevan ns. tukisyyte, jolla haettiin helppoa tuomiota ja ennakkotapausta starttiaseaseiassa. Käräjille oli tarkoitus mennä tämän vuoden tammikuun lopulla. Kuin sattuman kautta, yksi Turun toimijoista otti yhteyttä TERÄ-ASEkeskukseen juuri ennen vuoden vaihdetta ja kysyi olisiko meillä mitään tietoja ja/tai neuvoja kuinka syytteen kanssa tulisi edetä. Itse jo kauemmin Poliisihallituksen tulilinjalla olleena tiesimme mistä tässä leikissä oli kyse.

Turun syytteet olivat täysi kopio omistamme, mutta valitettavasti todisteet puhuivat taaskin syytettyjen, ei syyttäjän puolesta. Kumma kyllä, näitä syytettyjen puolesta puhuvia todisteita ei oltu tuotu Turun syyttäjän tietoon laisinkaan. Kehotuksestamme Turun syyttäjän tietouteen tuotiin mm. Poliisihallituksen todisteiden puuttuminen, allekirjoittamattomat ja epämääräiset KRP:n rikosteknisen laboratorion lausunnot, useiden eri poliisilaitosten lausunnot starttiaseiden lupavapaudesta sekä päätökset muista oikeusjutuista, joissa starttiaseita väärinkäyttäneitä henkilöitä ei oltu kuitenkaan tuomittu ampuma-aserikoksista. Perehdyttyään keräämiimme todisteisiin Turun syyttäjä luopui syytteistä ja määräsi käräjäoikeuden luovuttamaan syytetyille takaisin heiltä takavarikoidut sadat starttiaseet. Tämä vapauttava päätös on annettu jo 7.3.2014, eli lähes kaksi kuukautta sitten. TERÄ-ASEkeskukselta takavarikoidut starttiaseet eivät ole ainoastaan vastaavanlaisia vaan täysin samoja merkkejä ja malleja kuin Turun tapauksen starttiaseet. Kohta lienee siis todellisuutta tilanne, jossa Turun toimijat saavat aloittaa lupavapaiksi todettujen starttiaseidensa myynnin taas uudelleen, kun taas TERÄ-ASEkeskus odottaa Vantaan syyttäjän päätöstä oikeudenkäynnin ajankohdasta. Laki on kaikille sama, vai onko?

Pienenä yksityiskohtana kerrottakoon, että yksi syytettynä olleista Turun toimijoista oli aseliike, jonka ase-elinkeinolupaa ei peruttu starttiasejupakan takia, TERÄ-ASEkeskuksen saama kohtelu Poliisihallituksen suunnalta oli taas kerran hyvin erilaista, luvat lähtivät eikä niitä ole takaisin saatu. Toimittaja Mikko Niskasaari on kirjoittanut aiheesta tarkemman artikkelin uuteen RIISTA-lehden numeroon 3/2014, tästä artikkelista selviää mm. lisää liittyen Poliisien kadottamaan asekirjanpitoomme. Kehotamme kaikkia lukemaan Niskasaaren artikkelin tästä linkistä.


[näytä kaikki]

TERÄ-ASEkeskus tiedottaa

Poliisihallituksen Asehallintoyksikön Lupahallinnon toimista johtuen TERÄ-ASEkeskuksen myyntiä ja toimintaa on tietyiltä osin jouduttu pakon edessä muuttamaan. Olemme saaneet syytteen törkeästä ampuma-aserikoksesta, koska olemme myyneet ja maahantuoneet starttiaseita. Starttiase on äänimerkinantoon tarkoitettu väline, joka laukaisee kovan äänen päästävän paukkupatruunan. Starttiaseet ja paukkupatruunat ovat tähän asti olleet lupavapaita, mm. koiraharrastajien ahkerasti käyttämiä työvälineitä. Viime vuoden marraskuussa Poliisihallituksen Asehallintoyksikön Lupahallinnon päällikkö Mika Koponen ja Ylitarkastaja Reima Pensala ovat kuitenkin päättäneet, että kaikki starttiaseet merkkiin, malliin, valmistusmateriaaliin tai – tekniikkaan katsomatta ovat helposti ilman erityistietoja tai –taitoja muunnettavissa oikeita patruunoita täysin toimivasti ampuviksi ampuma-aseiksi. Täten siis kaikki starttiaseet Suomessa ovat Poliisihallituksen em. virkamiesten mielestä luvanvaraisia ampuma-aseita. Todellisuudessa myymiämme starttiaseita ei voi muuntaa eikä niistä voi helposti rakentaa toiselle vaaraa aiheuttavia tuliaseita. Mikäli tapauksemme etenisi syylliseen tuomioon käräjäoikeudessa, kaikki Suomessa starttiaseen omistavat ja/tai sellaista hallussa pitävät henkilöt syyllistyisivät sillä samaisella hetkellä luvattoman ampuma-aseen hallussa pitoon, eli ampuma-aserikokseen. Siirtymäaikaa starttiaseiden luvittamiseen tai luovuttamiseen poliisille ei ole annettu. RIISTA-lehden numerossa 3/2013 on julkaistu kattava artikkeli maamme ylimmän aselakiasioista päättävän elimen eli Poliisihallituksen toimista. Suosittelemme asiakkaitamme, sekä kaikkia metsästystä, ammuntaa tai aseiden keräilyä harrastavaa henkilöä lukemaan tämän artikkelin, sen kertoessa jotain syvästi hälyttävää niistä virkamiehistä, jotka päättävät koko Suomen aselainsäädännön tulevaisuudesta.

Klikkaa tästä RIISTA-lehden artikkeliin.

Visa Visa Electron MasterCard